Smidrai (šparagai) su prancūzišku pagardu ir kumpiu- puikus lengvas ir gaivus šventinis užkandis.
Reikės:
- Ryšulėlio smidrų
- Druskos
- Citrinos sulčių
- Didelio poro lapo
- Plonų vytinto ar rūkyto kumpio griežinėlių (kuo ploniau tuo geriau, koks patinka, tokį ir naudokite)
Padažui:
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- ~100 ml alyvuogių aliejaus
- 2 kietai virtų kiaušinių pjaustytų mažais kubeliais
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- Saujelės smulkintų laiškinių česnakų
- 80 g raudonos saldžiosios paprikos (nuskustos ir supjaustytos mažais kubeliais)
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Smidrus supjaustykite lazdelėmis, sudėkite į pasūdytą ir citrinos sultimis parūgštintą vandenį ir virkite 2 – 3 minutes. Išgriebkite ir atvėsinkite.
Porų lapą nuplikykite ir supjaustykite siauromis juostelėmis.
Atvėsusius smidrus suriškite pundeliais su porų juostelėmis.
Padažui sumaišykite citrinų sultis su druska ir pipirais, supilkite aliejų ir likusius pagardui skirtus produktus.
(Smidrai (šparagai) su prancūzišku pagardu ir kumpiu iš knygos Reinhold Metz, Hans Szameitat „Šaltieji patiekalai”)
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
edita
2011-06-21 at 09:20taip ir tiesiasi rankos šparagus paimti..:) ir ne tik juos..:)
Laura
2011-06-22 at 07:02Dėkui 😉 Jau nekantraudama laukiu kito jų sezono 🙂