Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Spirginti kiaulienos lašinukai

Spirginti kiaulienos lašinukai. Senovinis receptas - bulviukose.lt

Spirginti kiaulienos lašinukai arba kitaip spirgučiai – senovinis tradicinis lietuviškas užkandis. Gaila, kad dar pas mus dar nuvertinamas, nes kitose šalyse panašiais gaminiais didžiuojamasi ir juos patiekia net restoranuose.

Spirginti kiaulienos lašinukai:

  • Žalių kiaulienos lašinių
  • Druskos
  • Lauro lapų
  • Kvapiųjų ir juodųjų pipirų
  • Svogūnų

Gaminimo eiga:

Lašinius supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą ir kepkite maišydami ant nedidelės ugnies. Įdėkite lauro lapelių, pipirų, druskos. Kepkite kol išsiskirs taukai ir pasidarys traškūs spirgučiai. Sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Svogūnų nepagailėkite. Kai svogūnai taps minkšti, spirgučius supilkite į indelius ir atvėsinkite.

Jei ruošiatės laikyti ilgesnį laiką rekomenduoju užšaldyti. Jei laikysite šaldytuve, stebėkite, kad viršutinis sluoksnis būtų vien taukų.

Tepkite ant duonos (naudokite padažams) ir valgykite. Labai tiko su keptomis šilbaravykių kepurėlėmis 😉

Jums taip pat gali patikti receptas kaip pasigaminti kalakutienos spirgučių ir taukų.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

10 Comments

  • Reply
    Serana
    2013-10-14 at 12:38

    O taip.Namu(mociuciu)klasika.Mes vadinam spirguciais.Dar visokie skilandukai,rukyti lasinukai ir t.t.Seile terka vien pagalvojus.

  • Reply
    Laura
    2013-10-14 at 13:49

    Serana, taip – klasika! 😉

  • Reply
    Erika
    2013-10-14 at 20:10

    Mano Mama lašinius sumaldavo mėsmale, per didesnes skyles, ir tada čirškindavo:) M-m-m… Su juoda duona… Ir mes vadinom tai spirgučiais.

  • Reply
    Laura
    2013-10-15 at 08:39

    Erika, turėsiu omeny dėl malimo, kai daugiau spirginsiu, dabar kai turėjau saujelę, ne bėda buvo supjaustyt rankom 😉

  • Reply
    Serana
    2013-10-15 at 10:49

    Erika mes irgi taip gaminam,bet sumalta riebesne mesyte kaitinama labiau susilydo ir gaunasi toks kaip „lajus”,o supjaustyta ir jeigu dar su raumenuku tada kaip spirguciai.Cia tokia mano patirtis.Nors kai gamina kaime,mes vadinam ant peciaus verda,tokiam dideliam puode ir prideda daug svogunu,cesnaku,lauro ir kt.kvepia visas namas.O parsivezus skerstuviu i Vilniu bandziau taip troskinti ant dujines virykles—nu kazkas netaip.

  • Reply
    Laura
    2013-10-15 at 13:52

    Pečius yra pečius, bet ką ant jo verdant, kaip ir krosnyje bet ką kepant, stebuklingai skaniau gaunasi ir viskas. Turbūt gyva ugnis perduoda kažkokią energiją 😉

  • Reply
    Lolita
    2014-09-22 at 18:37

    Aš vasarą nusiperku kelis kilogramus lašinių ir prisidarau spirgučių. Šeimyna valgo su įvairiomis košėmis, virtomis bulvėmis, užteptus ant juodos duonos su rūgščiais obuoliais, mama į kugelio tarkius įdeda pora šaukštų. Tik pati nuo vaikystės negaliu jų valgyti… Vaikystėj iškart supykindavo, maniau, gal užaugus pasikeitė skonio jutikliai – deja, bet tas pats 🙁 Na, bet turint vyrą ir tris sūnus, kuriems tinka, tikrai labai geras dalykas.

  • Reply
    Laur
    2014-09-26 at 07:20

    Vaikystėje aš irgi jų nevalgydavau, bet matyt išaugau 🙂

  • Reply
    alė
    2020-07-03 at 18:47

    Tai va, kas bobulių pečiuose nuo seno patikrinta, ir yra geriausia maisto gaminimo technologija, ir šlovė lietuviškos kiaulės lašinukams.

  • Reply
    Laura
    2020-07-03 at 19:17

    Ir šlovė kiaulėms!

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI