Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Putpelės su paprikų apsiaustėliais

Putpelės su paprikų apsiaustėliais. Paprasta pagaminti - bulviukose.lt

Putpelės su paprikų apsiaustėliais – simpatiškas ir subtilus patiekalas tinkantis šventiniam stalui.

Putpelės su paprikų apsiaustėliais:

  • 200 g ryžių
  • 4 putpelės
  • Plonai pjaustytos karšto rūkymo kiaulienos šoninės
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 raudonos paprikos
  • 2 žalios paprikos
  • Smulkintų petražolių lapelių
  • Čiobrelio lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų (naudojau juodų ir žalių pipirų miksą)

Gaminimo eiga:

Šoninę paskrudinkite su trupučiu aliejaus, išimkite. Į nuo šoninės kepimo likusius riebalus sudėkite putpeles ir apkepkite. Putpeles pabarstykite druska, pipirais.

Išvirkite 2-3 šaukštus ryžių, įdėkite į juos petražolių, čiobrelių, pipirų, Įpilkite šiek tiek aliejaus, kuriame kepė putpelės.

Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas bei pertvaras.

Į paprikų puseles įdėkite ryžių, įsprauskite po putpelę ir užverkite likusiomis puselėmis. Jei nesilaikys, apriškite. Paprikas apvyniokite folija arba kepimo popieriumi ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 valandą ir 10 minučių.

Išvirkite likusius ryžius.

Putpeles patiekite su ryžiais ir pomidorų padažu paskanintu čiobreliais.

(Šaltinis: knyga “1000 patiekalų. Rinktiniai valgiai iš viso pasaulio”)

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Laura
    2013-10-10 at 19:13

    Galima pabandyt įdėt į baklažaną…

  • Leave a Reply