Daržovės/ Aukso fondas

Morkų ir pastarnokų užkandis

Morkų, pastarnokų, raudonųjų svogūnų užkandis (garnyras) - bulviukose.lt

Morkų ir pastarnokų užkandis – spalvingai ir žaismingai atrodantis daržovių užkandis, galintis būti garnyru prie įvairių mėsos patiekalų.

Morkų ir pastarnokų užkandis:

  • 4 morkų
  • 2 pastarnokų
  • 2 mėlynų svogūnų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų (naudoju juodų ir žalių pipirų miksą)
  • 1 kupino šaukšto medaus
  • Žiupsnelio skrudintų pankolio sėklų
  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo
  • 0,5 laimo sulčių
  • 2 skiltelių smulkinto česnako

Gaminimo eiga:

Sumaišykite medų, Vorčesterio padažą, smulkintas česnako skilteles, laimo sultis ir pankolio sėklas.

Pastarnokus ir morkas supjaustykite lazdelėmis. Jei pastarnokų šerdys kietos, jas išpjaukite. Svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Daržoves apvoliokite aliejaus, druskos ir pipirų mišinyje, paskleiskite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

Daržoves apipilkite sumaišytu padažu ir kepkite dar 10 minučių.

P.S. Galite naudoti įvairias daržoves: salierų, petražolių šaknis, porus, paprikas, moliūgus, cukinijas ir t.t.

Jums taip pat gali būti įdomus cukinijos įdarytos varške ir sūriu receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI