Svogūnų sriuba – mėgstantiems svogūnus savaime aišku patiks, nevalgantiems taip pat. Nejuokauju, ją valgė, net nevalgantys svogūnų 🙂
Svogūnų sriuba:
- 1 l vištienos sultinio
- 1 kg svogūnų
- Šlako aliejaus
- 2 šaukštų sviesto
- 2 šaukštų miltų
- Kelių mėgiamos duonos riekelių
- 1 česnako skiltelės
- 0,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Šonkauliukus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol užvirs. Nugraibykite putas, sudėkite ant sausoje keptuvėje pakepintus morką ir svogūną, saliero stiebą, pasūdykite ir virkite ant silpnos kaitros valandą laiko. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite lauro lapus, pipirus, petražoles ir čiobrelius.
Svogūnus supjaustykite žiedais ir kepinkite su aliejumi ir sviestu, kol pagels ir suminkštės. Kol svogūnai keps, užvirinkite sultinį. Kai svogūnai iškeps, įmaišykite į juos miltus. Pilkite po truputį į svogūnus sultinį ir maišykite. Supylę visą sultinį virkite 20 minučių.
Sutrinkite sriubą smulkintuvu.
Duonos riekeles supjaustykite lazdelėmis ir paskrudinkite skrudintuvėje arba sausoje keptuvėje. Paskrudintas lazdeles įtrinkite česnaku, apibarstykite kiekvieną sūriu ir palaikykite įkaitintoje orkaitėje, kol aptirps sūris. Prieš patiekiant, papuoškite krapais.
Svogūnų sriuba skanesnė pertrinta rankomis per sietelį 😉
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau sriubų receptų
Komentarų nėra