Tailandietiška sriuba su vištiena ir ryžių makaronais – ingredientų nemažai, bet tikra skonių bombikė! Pašliurpiam? 🙂
Tailandietiška sriuba su vištiena:
- 1 skardinės kokosų pieno (400 g)
- 1/4 stiklinės raudonojo kario pastos
- 4 stiklinių vištienos sultinio
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 1 stiklinės keptų arba virtų moliūgų tyrės (arba saldžiųjų bulvių)
- 1/3 stiklinės riešutų sviesto
- 1 šaukšto tamarindų pastos (arba 1/4 stiklinės laimų sulčių)
- 2 šaukštų žuvų padažo
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 2 saujų džiovintų šitake grybų
- 1 šiaudeliais pjaustytos raudonos paprikos
- 180 g ryžių makaronų (rice noodles)
- 2 stiklinių šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
- 1/4 siklinės smulkintų kalendros lapelių
- 1/4 stiklinės smulkintų skrudintų žemės riešutų
- 1/2 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Grybus užmerkite ir mirkykite apie 6 valandas. Išmirkusius sujaustykite griežinėliais.
Atsidarę kokosų pieno skardinę, nuimkite kietąją kokosų pieno dalį, sudėkite į puodą ir pašildykite kartu su raudonojo kario pasta kol pradės burbuliuot.
Supilkite į puodą likusį kokosų pieną, vištienos sultinį, sudėkite į kelias dalis pasmulkintą vištienos krūtinėlę, moliūgų tyrę, žemės riešutų sviestą, tamarindų pastą, žuvų padažą, cukrų ir ciberžolę. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir virkite 15 – 20 minučių arba kol išvirs vištos krūtinėlė.
Išimkite iš sriubos išvirusią krūtinėlę ir šakutės pagalbą suplėšykite ją.
Sudėkite į sriubą, grybus, papriką, ryžių makaronus ir virkite 3 – 5 minutes, arba kol ryžių makaronai taps minkšti.
Sudėkite suplėšytą vištieną, šparagines pupeles, dar kartą užvirkite.
Patiekite sriubą su kalendra, svogūnų laiškais ir žemės riešutais.
Sriubos užteks 4 žmonėms 🙂
Tailandietiška sriuba su vištiena iš closetcooking.com
Komentarų nėra