Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Desertų receptai

Tinginio receptas

Tinginio receptas

Tinginio receptas – šokoladiško ir labai skanaus.

Šis klasikinis lietuviškas desertas, vadinamas „tinginiu”, žavi savo paprastumu ir nepakartojamu skoniu. Pagamintas iš sausainių, kakavos, sviesto ir kondensuoto pieno, tinginys tampa puikiu vaišių stalo akcentu ar jaukiais namų vakarais besimėgaujančių skanėstu. Taip pat tai puiki valgoma dovana.

Nesvarbu, ar esate patyręs kulinaras, ar tik pradedate savo virtuvės nuotykius, šis lengvas tinginio receptas leis jums lengvai ir greitai sukurti tikrą skonių šventę. Šiame įraše atrasite ne tik paprastą ir aiškų tinginio receptą, bet ir naudingų patarimų bei idėjų, kaip šį desertą paversti dar įdomesniu ir skanesniu.

Pasiruoškite kelionei į tinginio gamybos pasaulį ir atraskite saldų lietuviškos virtuvės perlą!

Į šį klasikinį tinginį tinka įmaišyti:

  • smulkintų skrudintų riešutų – migdolų, lazdyno, pistacijų, graikinių, anakardžių
  • džiovintų vaisių – uogų. Pavyzdžiui abrikosų, slyvų, spanguolių, goji ir pan. Prieš dedant į tinginį susmulkinę stambesnius gabalėlius pabrinkinkite juos sultyse, arbatoje arba alkoholyje – rome, brendyje, likeryje ir pan.
  • liofilizuotų vaisių ir uogų miltelių
  • tarkuotos apelsino žievelės
  • cinamono, kardamono prieskonių

Tinginio receptas:

  • 480 g Gaidelio tipo sausainių
  • 200 g sviesto
  • 50 g 82 % juodojo šokolado
  • 385 g kondensuoto pieno
  • 70 g kakavos
  • Žiupselio druskos

Gaminimo eiga:

Sausainius sulaužykite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tik prižiūrėkite smulkindami, kad nesumaltų sausainių į miltus.

Užkaiskite puodą su vandeniu, įstatykite į puodą karščiui atsparų indą. Sudėkite į indą gabaliukais pasmulkintą sviestą, juodąjį šokoladą, druską ir maišykite kaitindami vandenį, kol sviestas su šokoladu ištirps ir susijungs į vieną masę. Stenkitės sviesto ir šokolado masės neperkaitinti, turi tik ištirpti.

Į sviesto iš šokolado masę supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite kakavos miltelius (rekomenduoju persijoti) ir vėl gerai išmaišykite.

Ant sutrupintų sausainių užpilkite tinginio masę ir gerai išmaišykite.

Indą į kurį dėsite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite tinginį, stipriai paspaudinėkite viršų, kad neliktų oro tarpų, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.

Jei norite puošnaus tinginio, galite aplieti šokoladiniu glajumi ir papuošti smulkintomis pistacijomis ar kitais mėgiamais skrudintais riešutais, šviežiais ar liofilizuotais vaisiais ar uogomis.

Juodojo šokolado glajui užvirkite puode vandenį, įstatykite į puodą dubenėlį, sudėkite į jį 100 g 82% šokolado, 100 g grietinėlės ir kaitinkite maišydami kol masė taps vienalytė, jokiais būdais neužvirkite, nes masė sušoks į guzus. Dubenį išimkite iš puodo, palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.

Jums taip pat gali būti įdomus snikerinio tinginio receptas.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Klasikinis tinginys

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI