Triušienos dešrelės su polenta, kopūstais ir šonine – labai jaukus ir nesunkus patiekalas. Jei neturite triušienos dešrelių keiskite bet kokiomis kitomis šviežiomis dešrelėmis.
Reikės:
- 250 g šviežių triušienos dešrelių
Polentai reikės:
- 2 stiklinių vandens
- 1/4 stiklinės kukurūzų kruopų
- Druskos
- 0,5 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 100 g saliero gumbo
- 1 šaukštelio lydyto sviesto kepimui
Kopūstams reikės:
- 3 saujų smulkia tarkuoto šviežio kopūsto
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 stiklinės obuolių sulčių
Taip pat reikės:
- 6 juostelių pjaustytos šalto rūkymo šoninės
- 35 g gorgozolos sūrio
Gaminimo eiga:
Saliero gumbą supjaustykit mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais.
Kopūstus sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite. Supilkite obuolių sultis, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15-20 minučių.
Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, petražoles, kepintus salierus. Košę gerai išmaišykite.
Šoninės juosteles pačirškinkite keptuvėje, išimkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertų riebalų perteklių. Į tą pačią keptuvę, kurioje čirškėjo šoninė, sudėkite triušienos dešreles ir iškepkite.
Patiekite triušienos dešreles su polenta, troškintais kopūstais, šonine ir gorgonzolos sūriu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Triušienos dešrelės su polenta, kopūstais ir šonine.
Komentarų nėra