Troškintos ančių kojelės vyšnių aluje ir patiektos su kukurūzų koše.
Troškintos ančių kojelės:
- 2 anties kojelių
- 1 svogūno
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio džiovintų rozmarinų
- 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 1 šaukštelio džiovintų šalavijų
- 2 stiklinių vyšnių skonio alaus
- 2 morkų
- 1 pastarnoko
Kukurūzų košei:
- 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
- 2,5 stiklinių vandens
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto sviesto
Gaminimo eiga:
Kojeles dėkite į sausą įkaitintą keptuvę, kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Morkas ir pastarnoką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apkepkite daržoves keptuvėje su sviestu.
Puode, kuriame troškinsite kojeles, įkaitinkite gabaliuką sviesto, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
Į puodą su svogūnais sudėkite apkeptas anties kojeles, žoleles, supilkite alų, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos.
Kai kojelės išsitroškins, jas išimkite ir atidėkite. Troškinimo skystį virkite ant didelės kaitros, kol liks pusė buvusio kiekio. Pertrinkite per sietelį.
Į perkoštą troškinimo skystį sudėkite kojeles, daržoves ir troškinkite dar 5 minutes.
Košei į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite.
Troškintos ančių kojelės patiekiamos su troškintomis daržovėmis ir kukurūzų koše.
Jums taip pat gali patikti orkaitėje keptis ančių kojelės
Komentarų nėra