Varškėčiai su grybais? TAIP! Su kuo tik jie netinka: uogiene, saldžiai padažais, sūriais padažais, spirgučiais, daržovių piure ir t.t. vardinti galima iki begalybės 🙂
Dalinuosi savo firminiu varškėčių receptu su kukurūzų miltais. Kukurūzų miltus naudoju dėl skoninių savybių ir gaminamam produktui suteikiamos gražios gelsvos spalvos ir trapumo. Pabandykite!
Varškėčiai:
- 500 g 9 % varškės
- 2 kiaušinių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų kvietinių miltų
- 2 šaukštų kukurūzų miltų
Grybams reikės:
- 0,5 l miško grybų – voveraičių, baravykų, kazlėkų, gudukų ir pan. Ne sezono metu galite rinktis parduotuvėse parduodamus ruduosius ir baltuosius pievagrybius, kreivabudes, portobello grybus.
- Gabalėlio sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Kelių šalavijo lapelių
Padažui reikės:
- 1 šaukšto sviesto
- 3/4 stiklinės grietinės
- Druskos
Gaminimo eiga:
Nuvalytus grybus sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite maišydami, kol nugaruos kepimo metu iš grybų išsiskyrusios sultys, pagardinkite druska, pipirais, šalavijų lapeliais.
Padažui grietinę užkaitinkite, nuimkite nuo kaitros ir įmaišykite sviestą. Pagardinkite druska.
Varškėčiams skirtus produktus sudėkite į dubenį ir užminkykite tešlą.
Varškėčių tešlą padalinkite į kelias dalis, suformuokite delnais volelius ir supjaustykite gabalėliais.
Dėkite varškėčius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite nuo užvirimo 3 minutes.
Patiekite varškėčius su keptais grybais ir sviesto – grietinės padažu.
O kokie jūsų firminiai varškėčiai? 🙂
Daugiau patiekalų su grybais receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra