Virti ėriukų liežuviai su daržovių remoulade – verti medalio, o jei liežuvių kategorijoje reikėtų rinkti geriausią liežuvį, oskarą duočiau ėriukų liežuvėliams. Minkšti, aksominiai ėriukų liežuvėliai su traškia skrudinta duona ir gaiviu daržovių remoulade padažu…suvalgius norisi atsukti laiką atgal ir vėl kartoti 🙂
Virti ėriukų liežuviai:
- 8 – 10 ėriukų liežuvių
- 1 nedidelio svogūno
- 1 nedidelės morkos
- Gabaliuko saliero gumbo
- 2 pankolio stiebelių
- 2 česnako skiltelių
- Kelių petražolių šakelių
- 2 lauro lapų
- Po kelis juodųjų ir žaliųjų pipirų grūdelius
- Druskos
Daržovių remoulade reikės:
- 200 g mažais kubeliais pjaustyto saliero stiebo
- 100 g mažais kubeliais pjaustytos geltonos paprikos
- 60 g mažais kubeliais pjaustyto mėlyno svogūno
- 20 g smulkintų kaparėlių
- 15 g smulkintų petražolių lapelių
- 2 šaukštų smulkintų mėtų lapelių
- 20 g smulkintų sūdytų ančiuvių filė
- 1 citrinos žievelės
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- 300 g majonezo
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Liežuvus nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu tiek, kad apsemtų ir užvirkite.
Nugraibykite virimo metu atsiradusias putas. Sudėkite prieskonines daržoves ir prieskonius. Įdėkite druskos (nepagailėkite, vanduo turi būti gana sūrokas, antraip truks liežuviuose druskos). Virkite ant silpnos kaitros 1,5 valandos.
Išvirusius liežuvius, išgriebkite ir nulupkite. Sudėkite atgal į sultinį, kuriame virė ir atvėsinkite jame.
Daržovių remoulade sumaišykite visus išvardintus ingredientus.
Virti ėriukų liežuviai patiekiami su skrudinta duona ir daržovių remoulade.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra