Virti rajų sparnai – egzotiškas patiekalas, tačiau pasaulis jau taip sumažėjęs, kad rajų sparnų galima nusipirkti ir Lietuvoje.
Rajų sparnams reikės:
- 2 rajų sparnų
- Šlakelio balto vyno acto
- Druskos
Padažui reikės:
- 2 šaukštų lydyto sviesto
- 1 šaukšto kaparėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Taip pat reikės:
- Virtų bulvyčių
Gaminimo eiga:
Rajų sparnus nuplaukite, sudėkite į platesnį puodą ar keptuvę, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šlakelį acto arba citrinos sulčių, pagardinkite druska, užvirkite. Sumažinkite kaitra iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, ir virkite apie 10 minučių. Ar rajų sparnai išvirę, galite patikrinti mediniu pagaliuku. Storiausioje rajų sparnų vietoje jis turi lengvai lįsti. Išimkite rajų sparnus, nulupkite tamsią odelę ir sudėkite į pašildytas lėkštes.
Padažui sviestą pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite kaparėlius, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis, įmaišykite petražoles.
Virti rajų sparnai patiekiami su padažu ir virtomis bulvėmis.
Daugiau patiekalų iš žuvies
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra