Voveraičių sezonas – visada gera proga pasigaminti ką nors ypatingo, o jei dar į keptuvę patenka šiek tiek aštresnės nduja dešros, paprastas voveraičių padažas virsta sodriu, šildančiu patiekalu. Ant viršaus užtarkuotas sūdytas anties trynys primena parmezano drožles ir suteikia dar daugiau sodrumo ir gilumo. Voveraičių padažas su nduja gali būti patiekiamas su bulvėmis, makaronais, grikiais, perlinėm kruopom, kuskusu ar net kukurūzų koše. Geras patiekalas slypi paprastume, o keli priedai viską gali pakelti į kitą lygį.
Voveraičių padažas su nduja:
- 5 – 6 vidutinio dydžio bulvių
- Kiaulienos taukų kepimui (jei neturit – sviestas ar aliejus irgi tiks)
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 4 česnako skiltelių
- 0,5 cm griežinėlio nduja dešros arba apie 30 – 40 g. Kuo daugiau dėsite ndujos, tuo aštresnis bus padažas.
- 1 litro šviežių voveraičių
- 200 ml 35% grietinėlės
- Druskos pagal skonį
- Šviežių svogūnų laiškų (smulkintų)
- 1 sūdyto ančių kiaušinio trynio (arba parmezano)
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite kiaulienos taukus. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepinkite ant vidutinės kaitros, kol jis taps skaidrus ir minkštas.
Kai svogūnas suminkštėja, suberkite smulkintą česnaką, kepkite maišydami kelias minutes.
Sudėkite ndują, kepkite maišydami kol dešra išsileis ir nudažys svogūnus raudonai.
Į tą pačią keptuvę sudėkite nuvalytas, švarias voveraitės. Kepkite maišydami apie 10 minučių. Jei voveraitės labai vandeningos – kepinkit ilgiau, kad skystis nugaruotų. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska. Pavirkite porą minučių, kol padažas sutirštės.
Galiausiai įberkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų.
Patiekite voveraičių padažą su bulvėmis. Ant voveraičių užtarkuokite sūdytą anties trynį arba parmezaną.
Pasiskaityti apie sūdytų trynių gėrį galite šiame įraše, o jei norėsite įsigyti rašykit man 🙂
Komentarų nėra