Žąsienos subproduktų troškinukas su grikiais ir persimonų salotomis. Nusipirkus prekybos centre žąsį arba antį, dažai jų viduje galime rasti tvarkingai į maišelį sudėtus jai priklausančius valgomus organus (skrandį, širdį, kepenis) ir kaklą. Ką su jais daryti? Galima virti sriubą, pasigaminti paštetą arba troškinuką.
Žąsienos subproduktų troškinukas:
- Maišiuko žąsies (anties) subproduktų su kaklu
- Žąsies (anties) riebalų (arba sviesto)
- 1 morkos
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnio džiovintų čiobrelių
- 2 mandarinų sulčių
- 1/3 stiklinės baltojo sauso vyno
- 1/3 stiklinės grietinėlės
Salotoms:
- 0,5 persimono
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Grikiams:
- 2/3 stiklinės grikių
- Druskos
- Gabaliuko sviesto
Gaminimo eiga:
Nuo kepenėlių, širdelės ir skranduko pašalinkite riebalus ir plėves, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su kaklu (paprastai jis būna jau pasmulkintas) pakepinkite su riebalais. Sudėkite griežinėliais pjaustytą morką, kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vyną, mandarinų sultis, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų, įdėkite druskos, pipirų, čiobrelių ir troškinkite ant lėtos ugnies 1 valandą. Kaklą išimkite, nuimkite nuo jo mėsą ir ją sudėkite atgal į troškinį, supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol nugaruos didžioji dalis skysčio.
Persimoną nulupkite, supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, citrinos sultimis, petražolėmis.
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje, paskaninkite sviestu.
Jums taip pat gali patikti virtinių su žąsienos įdaru receptas.
Komentarų nėra