Žiediniai kopūstai pomidorų padaže – gardinti alyvuogėmis, ančiuviais ir česnaku. Tinka naudoti kaip karštą užkandį ir garnyrą.
Žiediniai kopūstai pomidorų padaže:
- 1 smulkinto raudonojo svogūno
- 5 smulkintų skiltelių česnako
- 4 sūdytos ančiuvių filė
- Alyvuogių aliejaus
- Saujos juodųjų alyvuogių
- 2 mažų skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse be odelės
- Šlako raudonojo vyno acto
- 1 nedidelės žiedinio kopūsto galvutės
- Saujos smulkintų petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūną pakepinkite su alyvuogių aliejumi, sudėkite česnaką, smulkintus ančiuvių filė ir kepkite dar kelias minutes.
Supilkite konservuotus pomidorus su sultimis, įpilkite raudonojo vyno acto, pagardinkite druska, pipirais ir patroškinkite ant lėtos ugnies apie 10 minučių.
Sudėkite alyvuoges, žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą, troškinkite dar 5 minutes. Baigiant troškinti sudėkite petražoles.
Naudokite kaip garnyrą arba karštą užkandį.
Šaltinis: J. Oliver
Jums taip pat gali būti įdomus žiedinių kepsnių su alaus – sūrio padažu receptas.
Komentarų nėra