Grybai konservuoti savo sultyse – pats geriausias grybų konservavimo būdas, nes:
- nereikia acto
- nereikia cukraus
- grybai išlaiko savo tikrąjį skonį
Reikės:
- 1 kg nuvalytų grybų (tinka baravykai, kiti baravykiniai grybai, voveraitės, ūmėdės, gudukai, kelmučiai, pievagrybiai ir t.t.)
- 30 g druskos
- Kelių lauro lapelių
- Kelių juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
- Ant šaukštelio galo citrinos rūgšties (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, stambesnius pasmulkinkite.
Į puodą sudėkite grybus, druską ir virkite maišydami nuo užvirimo 15 minučių. Baigiant virti sudėkite prieskonius, įpilkite trupučiuką citrinos rūgšties.
Karštus grybus supilkite į iškaitintus arba karštu vandeniu nuplikytus 0,5 l talpos stiklainius. Uždėkite švarius dangtelius. Dėkite stiklainius į puodą su verdančiu vandeniu (į puodo dugną įklokite rankšluostėlį, kad verdant stiklainiai neįtrūktų) (vanduo stiklainiams turi būti iki pusės) ir virkite nuo užvirimo ant vidutinės kaitros 15 minučių. Stiklainius išimkite, užsukite iki galo dangtelius, apverskite žemyn dangteliais ir atvėsinkite. Jei naudosite mažesnės talpos stiklainius, kaitinti galite 10 minučių, jei didesnės – 25 minutes.
Arba kaitinkite orkaitėje pridengus dangteliais 100 C temperatūroje 40 minučių. Po to užsukite iki galo dangtelius, apverskite žemyn dangteliais ir atvėsinkite.
Mažiau vandens turintiems grybams, tokiems kaip baravykams, supylus į stiklainius gali trūkti skysčio, todėl visada dėl visa ko įpilu papildomai 100 ml vandens ir įdedu papildomai 3 g druskos.
Iš 1 kg grybų išeina 2 puslitriniai stiklainiai.
Grybus galite maišyti, bus tik skaniau.
Daugiau grybų receptų.
Grybai konservuoti savo sultyse iš IG balta.lekste
Komentarų nėra