Agrastų trupiniuotis – vienas iš mėgiamiausių ir lengviausiai pagaminamų vasariškų desertų. Trupiniuočiai ypatingi dar ir tuom, kad galite į juos dėti įvairias sezonines uogas ar vaisius.
Įdarui reikės:
- 400 g agrastų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 75 g rudojo cukraus
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
- Saujelės serbentų
Trupiniams reikės:
- 100 g šalto sviesto
- 150 g kvietinių miltų
- 50 g rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Nuimkite nuo agrastų kotelius ir viršūnėles. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį agrastus, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.
Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.
Trupinius tolygiai supilkite ant agrastų. Ant viršaus pabarstykite serbentų.
Agrastų trupiniuotis kepamas iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o agrastų masė pradės burbuliuoti.
Patiekite pyragą su ledais, plakta grietinėle arba vaniliniu padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra