Daržovės/ Mėsa/ Padažai/ Vaisiai ir uogos

Anties krūtinėlė su agrastų padažu

Kepta anties krūtinėlė su agrastų padažu - bulviukose.lt

Anties krūtinėlė su agrastų padažu patiekta su lapinių kopūstų ir žirnelių garnyru.

Reikės:

  • 2 anties krūtinėlių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • 5 lapinių kopūstų lapų
  • 0,5 stiklinės lukštentų žirnelių
  • Saujelės balandūnių lapų

Padažui:

  • 10 agrastų
  • 0,5 stiklinės raudono sauso vyno
  • 2 šaukštelių medaus

Gaminimo eiga:

Ančių krūtinėles odele į apačią sudėkite į gerai įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska. Apvertę kepkite dar kelias minutes. Iškepusius kepsnius suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms, kad pailsėtų.

Į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, supilkite vyną, sudėkite agrastus, medų ir virkite, kol liks trečdalis skysčio ir padažas sutirštės.

Nuo lapinių kopūstų kotų nuplėšykite lapelius. Keptuvėje pakepinkite su sviestu griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, sudėkite lapinius kopūstus, žirnelius, pasmulkintus balandūnių lapus ir lengvai apkepkite, kad lapai tik apvystų, o žirneliais sušiltų. Pagardinkite druska, pipirais.

Patiekite kepsnius su daržovėmis ir padažu. Papuoškite svieste keptu balandūnės lapu ir prieskoninių žolelių žiedeliais. Balandūnių lapus papuošimui galite išsikepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepsite česnakus ir lapus garnyrui.

Anties krūtinėlė su agrastų padažu – vasara lėkštėje.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI