Aštuonkojai troškinti pomidorų padaže – labai skanus jūros gėrybių patiekalas.
Aštuonkojai troškinti pomidorų padaže:
- 500 g mažų aštuonkojų
- 1 nedidelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 1 skardinės (400g) konservuotų savo sultyse pomidorų be odelės
- 1 šaukšto balzamiko acto
- 2 lauro lapų
- 4 kvapiųjų pipirų
- Žiupsnelio cukraus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Raudonėlio (taip pat tinka dašis, čiobrelis)
- 0,5 stiklinės vandenes (naudojau skystį, likusį nuo atitirpusių aštuonkojų)
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepinkite dar kelias minutes, sudėkite aštuonkojus ir kepkite apie 3 minutes.
Supilkite sutrintus pomidorus su visomis sultimis, vandenį, balzamiko actą, cukrų, druską, juoduosius pipirus, sudėkite lauro lapus, kvapiuosius pipirus. Uždenkite ir troškinkite apie valandą laiko. Greitpuodyje man pakako 20 minučių.
Baigiant troškintis sudėkite smulkintus raudonėlius. Jei troškinys per skystas, sutirštinkite miltais.
(Šaltinis: idėja iš knygos „Vefa’s Kitchen”)
Jums taip pat gali patikti aštuonkojų grietinėlės padaže receptas.
2 Comments
Odeta
2013-07-04 at 05:03Laura, karts nuo karto ir aš nusiperku tokių aštuonkojų. Tik aš dažniausiai darau su česnakais, petražolėmis, salierais, baltu vynu….tipo kaip midijas baltame vyne darau. O su pomidorų padažu esu tik kavinėse ragavusi ir dar tempuroje (bet joje man nelabai patiko). Reikės išbandyti ir man,ačiū, kad priminei:)
Laura
2013-07-04 at 06:38Mes Prancūzijoj valgėm panašų patiekalą, tik ten prancūzai dar raudono vyno pylė, kas man nepatiko. Dar liko aštuonkojų vienai vakarienei….pabandysiu su pankoliais ir baltu vynu 🙂