Bebro kepenų paštetas su klevų sulos sirupu – neįprastas ir skanus užkandis, jei ieškote gurmaniškos patirties. Jį galite patiekti su skrudinta duona, krekeriais, marinuotomis ar šviežiomis daržovėmis. Tobulai tinka su marinuotais mėlynaisiais svogūnas, jų receptą rasite šioje nuorodoje.
Bebro kepenų paštetas:
- 500 g bebro kepenų. Taip pat tinka jautienos, briedienos, stirnienos, šernienos (tik patikrintos).
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 70 g Madeiros vyno sauso arba pusiau sauso. Jei neturite tinka ir brendis
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 10 nedidelių šalavijo lapelių
- 30 g klevų sulos sirupo
- 250 g sviesto. Kambario temperatūros pjaustyto kubeliais
- 100 g ghee (lydyto) sviesto pašteto viršui. Galite nusipirkti arba patys pasidaryti
Gaminimo eiga:
Kepenis nuplaukite, nulupkite nuo jų jas gaubiančią membraną, supjaustykite nestorais griežinėliais, išpjaukite iš jų nereikalingus gyslingus audinius. Keičiant vandenį pamirkykite keletą valandų. Kepenų griežinėlius nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukšą aliejaus ir 1 šaukštą sviesto, sudėkite kepenis. Kepkite kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, pipirais, kepkite dar kelias minutes. Labai svarbu kepenis neperkepti. Viduje jos turi likti rausvos. Iškepusias kepenis atidėkite.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite likusį 1 šaukštą aliejaus ir sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite maišydami kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Pagardinkite druska, pipiais, sudėkite smulkintas česnako skilteles, šalavijo lapelius ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite Madeiros vyną ar brendį. Virkite maišydami kelias minutes.
Į smulkintuvą S formos peiliuku sudėkite kepenėles, svogūnus, klevų sulos sirupą. Trinkite iki vientisos masės. Pamažu trindami kubelį po kubelio sudėkite sviestą. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jei norite, kad paštetas būtų glotnios tekstūros pertrinkite per smulkų sietelį. Aš po smulkintuvo dar pertrinu jį kokteilinės tipo smulkintuvu ir tik tada per sietelį. Žaidimas, bet verta.
Paštetą sudėkite į indelius, užpilkite tirpintu lydytu sviestu. Paštetas šaldytuve gali stovėti dvi savaites. Prieš valgant išimkite iš šaldytuvo ir palikite bent porai valandų pastovėti kambario temperatūroje, lengviau tepsis ir geriau atsiskleis skoniai. Paštetas taip pat puikiai šaldosi.
Bebro kepenų pašteto su klevų sulos sirupu receptas.
Komentarų nėra