Braziliškai marinuoti čili pipirai – pilnas skonių aštrus pagardas. Vieni skaniausi marinuotų čili pipirų.
Braziliškai marinuoti čili pipirai:
- 500 g aštrių pipirų (galima naudoti ir kelių rūšių)
- ¼ puodelio raudonojo vyno acto
- ½ šaukštelio pankolio sėklų
- 3 lauro lapų
- 2 gvazdikėlių
- 2 žvaigždinių anyžių
- 2 kadagio uogų
- 2 cinamono lazdelių (pasmulkintų)
- ¾ puodelio aliejaus
- ¾ puodelio baltojo vyno acto
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Užvirinkite vandenį ir sudėkite čili pipirus. Pavirkite vieną minutę, išgreibkite ir sudėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite. Jeigu pipirai dideli, supjaustykite griežinėliais.
Visus prieskonius sumaišykite su raudonojo vyno actu ir leiskite 15 minučių pastovėti. Vėliau nukoškite ir prieskonius sudėkite į iškaitintą stiklainį, taip pat sudėkite ir čili pipirus.
Maišykite aliejų, baltąjį vyną, cukrų, druską, kol ištirps kristalėliai. Supilkite ant pipirų.
Šaltini: Forelle
Jums taip pat gali patikti naminio chilli sweet padažo receptas.
3 Comments
Forelle
2012-11-22 at 17:27Mano vyras irgi taip sakė 🙂 Nors vienam pipirų mėgėjui nepatiko, kad acto per mažai
Laura
2012-11-23 at 09:46Maniškiui irgi labai patiko. Išbandžiau juos ir ant picos dėti…fantastika 😉
Laura
2012-12-04 at 18:33Mielai pažaisčiau, bet dabar pas mane pats darbymetis…