Bulviniai blynai pankolių – svogūnų patale su varškės padažu ir ikrais.
Blynams reikės:
- 1,2 kg bulvių
- 1 nedidelio svogūno
- 2 kiaušinių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio džiovinto peletrūno
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Pankolių-svogūnų patalui:
- 2 svogūnų
- 0,5 pankolio
- Druskos
- Žiupsnelio rudojo cukraus
- 1 šaukšto nuskabytų petražolių lapelių
- Aliejaus kepimui
Varškės padažui:
- 200 g varškės
- Kelų šaukštų grietinės
- 1 skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų žaliųjų pipirų
Taip pat reikės:
- Raudonųjų ikrų
Gaminimo eiga:
Blynams sutarkuokite bulves ir svogūną. Tarkį sudėkite į kiaurasamtį ir nuvarvinkite skysčio perteklių. Įmaišykite kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius. Iškepkite nedidelius blynelius. Kepiau su kiaulienos taukais. Kepimui galite naudoti ir aliejų.
Pankolių patalui svogūnus ir pankolį supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais. Sudėkite svogūnus, pakepinkite kelias minutes, sudėkite pankolius ir kepkite ant silpnos ugnies maišydami, kol svogūnai ir pankoliai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite druskos, cukraus, petražolių lapelių.
Varškės padažui viską sutrinkite smulkintuvu. Padažo konsistenciją reguliuokite grietine.
Ant lėkštės paskleiskite pankolių-svogūnų patalą, ant viršaus sudėkite blynelius, šalia sudėkite varškės padažą. Pabarstykite ikrais.
Bulviniai blynai pankolių – svogūnų patale taip pat skanu su sūdyta arba rūkyta lašiša.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra