Duonai reikės:
- 225 ml pieno
- 125 g trintų virtų pastarnokų
- 375 g kvietinių baltų miltų
- 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- 25 g sviesto
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 šaukštelis sausų mielių
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau pasirinkusi pirmąją pagrindinę programą. Mano duona tamsesne, nes, pritrūkusi 70 g kvietinių miltų, įdėjau ruginių. Galite ir jūs taip daryti, blogiau nebus. 😉
P.S. Nešdama duonkepę su ką tik iškepusia duona, truputį ją krestelėjau, todėl duona šiek tiek pakrito. Šiaip skani, drėgna, minkšta, kiek salstelėjusi duonelė tinkanti viskam 😉
(Šaltinis: knyga “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
1 Comment
levitra
2015-02-17 at 15:01That kind of thinking shows you’re on top of your game