Burokėlių mišrainė su ančiuvių majonezu tinka kaip šventinis garnyras ant vaišių stalo ar kasdienei vakarienei prie mėsos ar žuvies, ypač sūdytos silkės. Mišrainę galima pagardinti graikiais riešutais ar moliūgų sėklomis. Taip pat gali puikuotis ir ant Kūčių stalo.
Burokėlių mišrainė. Reikės:
- 2 vidutinių burokėlių. Virtų arba keptų orkaitėje
- 1 pastarnoko
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos
- 1 saliero stiebo
- 1 vidutinio raudonojo svogūno
- 1 šaukšto kaparėlių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Padažui reikės:
- 3 šaukštų majonezo
- 3 sūdytų ančiuvių file
- 2 česnako skiltelių
- Juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite burokėlius. Juos galite arba išvirti su lupenomis sūdytame vandenyje, kol suminkštės, arba iškepti orkaitėje suvyniotus į foliją. Kepant orkaitėje skonis bus intensyvesnis ir saldesnis. Išvirus arba iškepus, leiskite jiems atvėsti, nulupkite ir supjaustykite stambesniais kubeliais.
Pastarnoką nulupkite ir taip pat supjaustykite stambesniais kubeliais. Kubelius sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, arba kol gražiai apskrus ir suminkštės. Atvėsinkite.
Saliero stiebą, svogūną supjaustykite kubeliais. Kaparėlius ir petražoles pasmulkinkite.
Padažui į dubenėlį sudėkite majonezą, ančiuvių file, nuluptas česnako skilteles, pipirus. Sutrinkite trintuvu iki vientisos, švelnios masės. Druskos nereiks, nes ančiuviai yra sūrūs.
Kai visos daržovės atvėsusios, sudėkite jas į didesnį dubenį – burokėlius, pastarnokus, salierą, svogūną, kaparėlius ir petražoles. Supilkite paruoštą padažą ir viską švelniai, bet gerai išmaišykite.
Salotas galima patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve, kad skoniai dar labiau susijungtų.
Burokėlių mišrainės patiekimo idėjos:
- Ant skrudintos duonos užtepta mišrainė gali atstoti ir užkandį.
- Su marinuotais grybais ar raugintomis daržovėmis – pavyzdžiui, raugintais agurkais ar kopūstais, kurie suteiks dar daugiau rūgštelės.
- Prie keptos ar rūkytos žuvies – skumbrės, menkės, lašišos, sūdytos silkės.
- Su virtais ar keptais kiaušiniais – tinka ir kaip Velykų stalo dalis.
- Dėl sotumo galite įmaišyti virtų pupelių.
- Pastarnoką galite keisti keptu keptais moliūgu, saliero gumbu ar net saldžiosiomis bulvėmis.
- Jei neturite sūdytų ančiuvių, pakeiskite juos šlakeliu Vorčesterio padažo.



Komentarų nėra