Cukinija įdaryta kepenėlėmis ir polenta. Šis receptas ypač pravers kuomet nežinosite kur dėti peraugusias cukinijas 🙂 Jums taip pat gali patikti vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais ir apelsinų sultyse virtomis soromis.
Cukinija įdaryta kepenėlėmis:
- 1 peraugusios cukinijos
- 1 didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 0,5 kg vištienos kepenėlių
- 3 vidutinių pomidorų
- Šviežių čiobrelių
- 1 stiklinės virtos polentos
- 1 kiaušinio
- 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus ir sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Cukiniją nulupkite, supjaustykite 1-2 cm storio griežinėliais, išpjaukite sėklas ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje.
Smulkintus svogūnus ir česnaką pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu.
Nuvalytas kepenėlės pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Baigiant kepti įberkite druskos, pipirų, čiobrelių.
Pomidorus blanširuokite, nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Trumpai pakepinkite su sviestu.
Polentai užvirkite stiklinę vandens, pasūdykite, įberkite 3 šaukštus kukurūzų kruopų ir maišydami virkite, kol kruopos suminkštės. Įdėkite gabaliuką sviesto, 3 šaukštus kietojo sūrio, gerai išmaišykite.
Sumaišykite polentą, kepenėles, svogūnus, pomidorus. Įmaišykite plaktą kiaušinį.
Mase įdarykite cukinijas.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos cukinijas apibarstykite likusiu kietuoju sūriu.
2 Comments
Lola
2014-09-06 at 00:38Tik dabar atradau jūsų tinklalapį ir į akis iškart krito šis patiekalas, nes nuolat turime persugusių cukinijų 🙂 Noriu detalės pasiteiraut-ar kepenėlių niekaip nesmulkinat?
Laura
2014-09-07 at 19:46Lola, truputį pasmulkinu 😉