Duona įdaryta žolelių pesto padažu – tokia skoninga, kad galima valgyti vieną! Arba patiekti tiesiog kaip užkandį prie vyno taurės 😉
Reikės:
- 60 g minkšto svieso
- 200 ml pieno
- 2 kiaušinių trynių
- 30 g cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 350 – 400 g miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
Įdarui:
- 50 ml augalinio aliejaus
- 60 – 100 g žalumynų (tinka špinatai, bazilikai, petražolės, jauni ridikėlių, morkų lapai, laukinės žolės. Galite žoles maišyti. Aš dariau ridikėlių lapų pesto)
- 2-3 skiltelės česnako
- 150 g tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Pieną pašildykite tiek kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite ir pastatykite šiltai 15 – 20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.
Į mielių masę sudėkite trynius, sviestą, prasijokite 200 g miltų su druska ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.
Įdarui sutrinkite smulkintuvu žalumynus su aliejumi ir česnako skiltelėmis.
Aš pesto padažą buvau pasidariusi iš anksčiau, todėl jo dėjau iš akies, man atrodo gavosi šiek tiek daugiau nei nurodyta originalioje receptūroje.
Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį pesto padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30 – 40 minučių, kad pakiltų
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių.
Duona įdaryta žolelių pesto padažu gali būti puiki dovana.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra