Duona su morkomis ir pankoliais – salstelėjusi, minkšta ir drėgna duonelė kas ir būdinta duonoms su daržovėmis. Gražios rusvos spalvos ir su gaivia pankolio natele. Skani šviežiai, puikiai tinka skrudinimui.
Duona su morkomis ir pankoliais:
- 180 ml pieno
- 1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelis medaus
- 1 stiklinė smulkiai tarkuotų morkų
- 200 g kvietinių miltų
- 175 g kvietinių rupių miltų
- 1 šaukštelis pankolių sėklų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis mielių
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau mažą kepaliuką, pasirinkusi pirmąją pagrindinę programą.
Šią duoną galima kepti ir orkaitėje. Į virtuvinį kombainą su tešlos kabliu sudėkite visus sausus produktus, tada visus šlapius produktus ir minkykite tešlą kol taps glotni ir vienalytė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite, kad pakiltų. Pakilus išverskite tešlą ant stalo, sufomuokite kepaliuką, dėkite į kepimo popieriuje išklotą formą ir palaikykite, kad dar kartą pakiltų. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
Jums taip pat gali patikti grikių ir graikinių riešutų duonos receptas.
Komentarų nėra