Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Grikių ir graikinių riešutų duona

Grikių ir graikinių riešutų duona - bulviukose.lt

Grikių ir graikinių riešutų duona – labai skani, išraiškinga duonelė. Ją tiktų pagardinti saulėje džiovintais pomidorais. Nemėgstančių grikių, kept nerekomenduoju, nes jų skonis intensyvus.

Grikių ir graikinių riešutų duona:

  • 210 ml vandens
  • 2 šaukštelių auksaspalvio sirupo (arba medaus)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba graikinių riešutų)
  • 330 g kvietinių miltų
  • 50 g grikių miltų
  • 2 šaukštų 35% riebumo grietinėlės (arba grietinės)
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 40 g smulkintų graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).

Riešutus sudėkite baigiant minkyt tešlą.

Šią duoną galima kepti ir orkaitėje. Į virtuvinį kombainą su tešlos kabliu sudėkite visus sausus produktus, tada visus šlapius produktus ir minkykite tešlą kol taps glotni ir vienalytė. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite, kad pakiltų. Pakilus išverskite tešlą ant stalo, sufomuokite kepaliuką, dėkite į kepimo popieriuje išklotą formą ir palaikykite, kad dar kartą pakiltų. Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.

(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)

Grikių ir graikinių riešutų duona - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    rennie
    2013-03-07 at 12:56

    Geras, šią duoną ir aš visai neseniai kepiau būtent iš “Didžiosios duonos knygos”, ją suvalgėme greičiau nei aš spėjau nufotografuoti 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-03-07 at 13:22

    Mums irgi labai patiko, net nesitikėjau, ypač sumuštiniams tinka 🙂

  • Reply
    odeta
    2013-03-08 at 06:56

    Tūkstantį metų nekepiau duonos. O tokios iš viso nesu nei ragavusi nei kepusi.

  • Reply
    Laura
    2013-03-08 at 08:03

    Odeta, aš turbūt tūkstantį metų nesu pirkusi iš parduotuvės. Manau tau turėtų ji patikti…pabandyk 😉

  • Leave a Reply