Duonai reikės:
- 210 ml vandens
- 2 šaukštelių auksaspalvio sirupo (arba medaus)
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba graikinių riešutų)
- 330 g kvietinių miltų
- 50 g grikių miltų
- 2 šaukštų 35% riebumo grietinėlės (arba grietinės)
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 40 g smulkintų graikinių riešutų
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).
Riešutus sudėkite baigiant minkyt tešlą.
P.S. Labai skani, išraiškinga duonelė. Ją tiktų pagardinti saulėje džiovintais pomidorais. Nemėgstančių grikių, kept nerekomenduoju, nes jų skonis intensyvus.
(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
4 Comments
rennie
2013-03-07 at 12:56Geras, šią duoną ir aš visai neseniai kepiau būtent iš “Didžiosios duonos knygos”, ją suvalgėme greičiau nei aš spėjau nufotografuoti 🙂
Laura
2013-03-07 at 13:22Mums irgi labai patiko, net nesitikėjau, ypač sumuštiniams tinka 🙂
odeta
2013-03-08 at 06:56Tūkstantį metų nekepiau duonos. O tokios iš viso nesu nei ragavusi nei kepusi.
Laura
2013-03-08 at 08:03Odeta, aš turbūt tūkstantį metų nesu pirkusi iš parduotuvės. Manau tau turėtų ji patikti…pabandyk 😉