Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Krosnyje keptos kiaulių uodegos

Krosnyje keptos kiaulių uodegos - bulviukose.lt

Reikės:

  • Gero šlakao balzamiko acto
  • Šlako aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5 smulkintų česnako skiltelių
  • 2 šaukštų kmynų
  • Žiupsnio džiovinto mairūno
  • Žiupsnelio džiovinto čiobrelio

Gaminimo eiga:

Uodegas gerai nuplaukite.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite ir įtrinkite uodegas. Sudėkite jas į indą ir marinuokite šaldytuve 1-2 paras.

Kepiau krosnyje 2 valandas, iš pradžių pridengusi folija. Likus 0,5 valandos iki kepimo pabaigos, foliją nuėmiau. Lygiai taip pat galite kepti ir orkaitėje. Kepimo metu gali prireikti į skardą įpilti šiek tiek vandens.

Valgėme su virtais žirniais su spirgučių padažu. Kas dar papildomai gardinosi Vorčesterio padažu, kas krienais 😉

Jums taip pat gali patikti

7 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-03-12 at 06:37

    Rimtai čia pagaminai:)
    Kažkada esu ragavusi kugelį su kiaulių uodega, kiek atsimenu, buvo skanu:)

  • Reply
    Onė
    2013-03-12 at 06:57

    Kaip tik patiekalas gavėniai )))

  • Reply
    Laura
    2013-03-12 at 08:33

    Odeta, rimtų rimčiausiai. Tai buvo staigmena tėčiui, nes šventėm jo gimtadienį. Čia irgi buvo skanu ir mėsos ant uodegos daugiau negu tikėjausi 😉
    One, nu ne visi Lietuvoje yra praktikuojantys katalikai ir apskritai katalikai 😉

  • Reply
    saslykas
    2013-03-14 at 10:16

    tai mano stichija! 🙂

  • Reply
    Renata
    2013-10-09 at 15:57

    Išbandėme, šeima sakė, kad skanu, dėkui už receptą 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-10-10 at 07:07

    Renata, šaunu! 😉

  • Reply
    Re
    2017-02-10 at 05:30

    Mmmm kaip skaniai atrodo. Ieskosiu kur galima nusipirkti kiauliu uodegu. Vaikystes delikatesas.

  • Leave a Reply