Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Keptos krevetės su sviestinio moliūgo piure

Keptos krevetės su sviestinio moliūgo piure - bulviukose.lt

Keptos krevetės su sviestinio moliūgo piure pagardinta čili, imbieru ir česnaku.

Keptos krevetės su moliūgo piure:

  • 12 karališkųjų krevečių (maniškės buvo be galvų)
  • 1 didelės skiltelės smulkinto česnako
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
  • Žiupsnelio tarkuotos laimo žievelės
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus

Piure:

  • 0,5 sviestinio moliūgo (~0,5 kg)
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 čili pipiro
  • 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio balzamiko padažo
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 stiklinės pieno (galima ir neriebios grietinėlės)
  • 1 kupino šaukštelis sviesto

Gaminimo eiga:

Nulupkite krevečių kiautelius. Uodegėles palikite. Įpjovę išilgai nugarėlės išimkite tamsią gyslą. Nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su žemiau išvardintais produktais. Marinuokite mažiausiai valandą.

Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėkla, pasmulkinkite ir kartu su česnako skiltelėmis (neluptomis) ir čili pipiru sudėkite į aliejumi pateptą skardelę. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite skardą pridengę folija iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol moliūgas taps minkštas.

Į indą sudėkite moliūga, išspaustas česnako skilteles, čili pipirą (prieš tai nuimkite odelę ir pašalinkite sėklas), imbierą ir sutrinkite smulkintuvu. Supilkite pieną, balzamiko actą, citrinos sultis, druską, pipirus. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite iki užvirimo. Prieš patiekdami įmaišykite sviestą.

Krevetes iškepkite su alyvuogių aliejumi.

Valgėme su basmati ryžiais.

Jums taip pat gali patikti keptų krevečių su žemės riešutų sviesto padažu receptas.

Jums taip pat gali patikti

8 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-03-15 at 10:12

    LABAI GRAŽU!

  • Reply
    Laura
    2013-03-15 at 10:20

    AČIŪ!

  • Reply
    aguonele
    2013-03-15 at 15:56

    Jau patiekimo grozis tai nerealus: paprastai, jaukiai belieka tik vyno atsinesti !

  • Reply
    Laura
    2013-03-15 at 17:49

    Kai spalvų yra, nieko daug galvoti nereikia 😉

  • Reply
    Plaktukai
    2013-03-15 at 18:48

    Šiaip man įdomu, su kuo virėjai ir šiaip paprasti žmonės padaro tokius kaip piurė potėpius lėkštėje – su teptuku kokiu specialiu, su mentele ar su kokiu išvis slaptu rakandu?

  • Reply
    Laura
    2013-03-15 at 18:54

    Plaktukai, su paprastu šaukštu 😀

  • Reply
    Indrė
    2013-03-20 at 20:52

    Labai estetiškai atrodo. O aš kai krevetes dievinu, tai išvis pasaka!

  • Reply
    Laura
    2013-03-21 at 07:42

    Indre, dėkui 😉

  • Leave a Reply