Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Tailandietiškas “Pad Thai” su krevetėmis

Tailandietiškas receptas Pad Thai - bulviukose.lt

Tailandietiškas “Pad Thai” – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle).

Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai daug reikia, bet susipirkus pagrindinius Tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus, greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas 🙂

Tailandietiškas “Pad Thai”:

  • 2 šaukštų Tamarindų pastos (arba 4 šaukštų laimo sulčių)
  • 3 šaukštų palmių arba rudojo cukraus
  • 3 šaukštų žuvų padažo
  • 1 šaukštų čili padažo (naudojau Sriracha)
  • 140 g ryžių makaronų (rice noodle)
  • 1 šaukšto aliejaus kepimui
  • 10 krevečių
  • 2 griežinėliais pjaustytų  šalotinių svogūnų
  • 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • 1 lengvai paplakto kiaušinio
  • 2 šaukštų smulkintų skrudintų žemės riešutų
  • 1 stiklinės blanširuotų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
  • 2 smulkintų svogūnų laiškų stiebų
  • 2 šaukštų smulkintų kalendros lapelių
  • 4 laimo griežinėlių

Gaminimo eiga:

Sudėkite į puodelį Tamarindų pastą, žuvų padažą, cukrų, čili padažą ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami kol cukrus ištirps.

Ryžių makaronus paruoškite pagal pakuotės rekomendacijas.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes, česnakus, svogūnus ir kepkite maišydami 2 minutes.

Sudėkite ryžių makaronus, padažą, išmaišykite ir patraukite visą masę į keptuvės šoną.

Supilkite į paliktą keptuvėje vietą kiaušinio plakinį ir kepkite maišydami kol pradės kiaušinį traukti.

Sudėkite šparagines pupeles, žemės riešutus ir maišydami kepkite minutę laiko.

Sudėkite svogūnų laiškus, kalendrą ir nuimkite nuo kaitros.

Tailandietiškas “Pad Thai” patiekiamas su laimų girežinėliais.

Idealiausia “Pad Thai” gaminti WOK keptuvėje. Nieko tokio jei jos neturite, gaminkite patiekalą plonadugnėje arba ketaus keptuvėje, kuri sudėjus produktus gali vėl greitai įkaisti.

Recepto šaltinisTailandietiškas Pad Thai su krevetėmis - bulviukose.lt

Tailandietiškas patiekalas - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI