Aukso fondas/ Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Keptos krevetės su žemės riešutų padažu

Keptos krevetės su žemės riešutų padažu - bulviukose.lt

Keptos krevetės su azijietišku ir sodriu žemės riešutų padažu.

Krevetėms reikės:

  • 700 g krevečių
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • Druskos
  • 1 mažo indelio vyšninių pomidoriukų
  • Saujos svogūnų laiškų

Padažui reikės:

  • 3 šaukštų žemės riešutų padažo
  • 1,5 šaukšto sojų padažo
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų aliejaus
  • 1 šaukštelio ryžių vyno acto
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • 1 skiltelės smulkinto česnako
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų šilto vandens

Gaminimo eiga:

Padažui išvardintus produktus gerai išmaišykite.

Nulupkite krevečių kiautelius. Įpjaukite išilgai nugarėlės ir ištraukite tenai esančia gyslą. Česnako skilteles ir aitriąją papriką (prieš  tai perpjovus ją išilgai ir išėmus sėklas) supjaustykite griežinėliais.

Padažui išvardintus produktus gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką, aitriąją papriką ir kepkite maišydami apie minutę laiko. Sudėkite į keptuvę krevetes, pomidoriukus, pagardinkite druska ir kepkite, kol krevetės iškeps. Baigus kept, įmaišykite žemės riešutų padažą ir stambiau supjaustytus svogūnų laiškus.

Keptos krevetės su žemės riešutų padažu gali būti patiekiamos su ryžiais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI