Daržovės/ Mėsa

Triušiena su alyvuogėmis

Triušienos troškinys su alyvuogėmis - bulviukose.lt

Triušiena su alyvuogėmis – paprastas ir jaukus troškinukas.

Triušiena su alyvuogėmis:

  • 500 g triušienos
  • 0,5 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 skiltelės česnako
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 mažos skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 20 žalių alyvuogių
  • 1 šaukšto smulkintų žalumynų (naudojau šalavijų ir raudonėlių lapelius)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Triušieną pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais. Atidėkite.

Svogūną supjaustykite kubeliais, morką ir česnako skiltelę – griežinėliais. Pakepinkite morką su svogūnais keptuvėje su lydytu sviestu, baigiant kept, sudėkite česnaką, kepkite dar minutę. Supilkite į daržoves konservuotus pomidorus, sudėkite triušienos kepsnelius, alyvuoges ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 50 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, sudėkite žoleles, pagardinkite druska, pipirais.

Patiekite su bulvių koše, pagardinta smulkintais laiškiniais česnakais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI