Daržovės/ Sriubos

Moliūgų sriuba su fetos sūriu

Moliūgų sriuba su feta

Moliūgų sriuba su fetos sūriu – vienos skardos ir sultinio sriuba. Labai paprastai pagaminama, aromatinga, su fetos cinkeliu.

Moliūgų sriuba:

  • 1 kg nuluptų moliūgų
  • 0,5 galvos česnako
  • 300 g fetos sūrio
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Saujelės šalavijo lapelių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 litro sultinio (naudojau vištienos)
  • Druskos jei trūks

Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo skardą kartu su fetos sūriu, nuluptomis česnakų skiltelėmis ir šalavijo lapeliais. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 C apie 50 minučių, kol moliūgas suminkštės, o sūris gražiai apskrus.

Sudėkite keptus moliūgus su sūriu, česnaku ir šalavijais, taip pat medų į sultinį, užvirkite ir sutrinkite rankiniu blenderiu arba kokteiliniu smulkintuvu. Kadangi turėjau nuo sultinio likusios nukaulintos vištienos mėsos, ją sutryniau kartu.

Patiekti sriubą galima su įvairiais priedais – tarkuotų sūriu, moliūgų aliejumi, įvairiomis skrudintomis sėklomis, skrebučiais arba net čipsais.

Jums taip pat gali patiktų keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais.
Keptų moliūgų sriubaMoliūgų sriubos receptas

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply