Daržovės/ Grybai/ Sriubos

Keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais

Trinta moliūgų sriuba su džiovintais grybais

Keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais – tiršta, aromatinga šaltojo sezono sriuba.

Keptų moliūgų sriuba:

  • 700 g nulupto, be sėklų moliūgo
  • 2 svogūnai
  • 6 skiltelės česnako
  • 2 saujos džiovintų grybų
  • 1 l daržovių sultinio
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Smulkintų petražolių
  • Moliūgų sėklų aliejaus

Gaminimo eiga:

Grybus užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir palikite pamirkti keletą valandų. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kepti sudėkite išmirkytus smulkintus grybus. Skysčio, kuriame mirko grybai, neišpilkite.

Moliūgą supjaustykite gabaliukais, česnako skilteles nulupkite. Daržoves sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol daržovės suminkštės.

Į daržovių sultinį sudėkite keptas daržoves, svogūnus su grybais, čiobrelius, įpilkite citrinos sulčių ir užvirę pavirkite 5-7 minutes. Sutrinkite sriubą smulkintuvu.

Sriubą patiekite su moliūgų sėklų aliejumi ir petražolėmis.

Jums taip pat gali patikti trinta pastarnokų sriuba su džiovintais grybais.

(Šaltinis: “Sezoninė virtuvė”)

2 Comments

  • Reply
    Rennie
    2013-12-19 at 10:19

    Aš irgi rytoj šią sriubą ir vėl virsiu 😉

  • Reply
    Laura
    2013-12-19 at 10:21

    O mes šiandien dar valgysim, vakar priviriau dviem kartam 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI