Reikės:
- 700 g lydekos filė
- 2 vidutinių paprikų
- 2 svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 1,5 šaukšto pomidorų pastos
- 1 šaukšto kaparėlių
- 5 smulkintų ančiuvių filė
- 2 šaukštų miltų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Papriką iškepkite orkaitėje, nulupkite odelę, supjaustykite juostelėmis.
Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite su aliejumi, kol suminkštės, sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką ir kepkite dar kelias minutes, sudėkite papriką, pomidorų pastą, kaparėlius, ančiuvius, įpilkite šlakelį vandens, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant mažos ugnies 7-10 minučių.
Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose, dėkite odele į apačią (jei su oda) ir kepkite, kol apskrus viena pusė. Apverskite, supilkite ant viršaus troškintas daržoves ir kepkite, kol žuvis iškeps.
Apibarstykite petražolių lapeliais.
P.S. Skanumėlis. Galima valgyti ir šaltą. Labai tiktų Kūčių stalui.
2 Comments
Jūratė
2013-12-19 at 20:30Va šitą tai išmėginsiu. Ačiū
Laura
2013-12-19 at 20:47Prašom 😉