Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su orkaitėje keptomis paprikomis

Lydeka su orkaitėje keptomis paprikomis

Lydeka su orkaitėje keptomis paprikomis – skanumėlis, galima valgyti ir šaltą. Labai tiktų Kūčių stalui. Užsukite pasižvalgyti daugiau lydekų receptų.

Lydeka su orkaitėje keptomis paprikomis:

  • 700 g lydekos filė
  • 2 vidutinių paprikų
  • 2 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1,5 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 5 smulkintų ančiuvių filė
  • 2 šaukštų miltų
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Papriką iškepkite orkaitėje, nulupkite odelę, supjaustykite juostelėmis.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite su aliejumi, kol suminkštės, sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką ir kepkite dar kelias minutes, sudėkite papriką, pomidorų pastą, kaparėlius, ančiuvius, įpilkite šlakelį vandens, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant mažos ugnies 7-10 minučių.

Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, pavoliokite miltuose, dėkite odele į apačią (jei su oda) ir kepkite, kol apskrus viena pusė. Apverskite, supilkite ant viršaus troškintas daržoves ir kepkite, kol žuvis iškeps.

Apibarstykite petražolių lapeliais. 

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Jūratė
    2013-12-19 at 20:30

    Va šitą tai išmėginsiu. Ačiū

  • Reply
    Laura
    2013-12-19 at 20:47

    Prašom 😉

  • Leave a Reply