Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa/ Sriubos

Vaikystės pietūs – sriuba su ryžiais, bulvių – morkų košė ir troškinta virta vištiena su svogūnais

Bulvių - morkų košė ir troškinta virta vištiena su svogūnais - bulviukose.lt

Turbūt daug kas su nostalgija prisimena vaikystėje valgytus patiekalus. Prisiminiau ir aš vienus pietus – sriuba iš vištienos sultinio su ryžiais ir morkomis, o antram patiekalui bulvių-morkų košė ir su kepintais svogūnais patroškinta virtos vištos mėsa (ta pati, iš kurios buvo verdamas  sultinys). Gal ne viską būtent taip, kaip mama padariau, bet skambint mamai ir paklaust tingėjau, tai gavosi va šitaip 😉 Bet buvo labai panašu 🙂

Sriubai:

  • Vištienos sultinio išvirto iš pusės kaimiškos vištos
  • Saujelės ryžių
  • 1 morka
  • Aliejaus kepimui
  • Smulkintų petražolių ir krapų

Gaminimo eiga:

Morką supjaustykite, pakepinkite su aliejumi. Ryžius perplaukite. Morkas ir ryžius sudėkite į sultinį ir virkite, kol ryžiais suminkštės. Prieš patiekiant, sriubą pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar krapais.

Bulvių - morkų košė ir troškinta virta vištiena su svogūnais - bulviukose.lt

Košei reikės:

  • Kelios bulvės
  • 2 morkos
  • 1  kupinas šaukštas grietinės
  • 1 šaukštas sviesto
  • Druskos

Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol daržovės suminkštės. Nukoškite vandens perteklių, įmaišykite sviestą ir grietinę.

Troškintai vištai:

  • 3 svogūnai
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Virtos vištos mėsos (nuimtos nuo kaulų)
  • Šlakelis grietinėlės
  • Žiupsnelis malto muškato riešuto
  • Žiupsnelis džiovinto čiobrelio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių

Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus kepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje, kol suminkštės. Sudėkite vištos mėsą, prieskonius, supilkite grietinėlę, užvirkite ir patroškinkite kelias minutes. Sudėkite petražoles.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply