Džiovintos cukinijos aliejuje – fantastiškas užkandis. Atrodo daug terlionės ane? Laikyt druskoj, džiovint, plikyt actu, tada vėl džiovinti, bet žinokit skonis yra verta kiekvieno proceso etapo, o kai įgundi viskas atrodo labai paprasta. Ir dar atrodo sudžiovini visą kilogramą cukinijų, o gauni tik mažyti slovikėlį. Nusiminti irgi nereikia, nes kiekvienas griežinėlis yra skonio bomba! Džiovintos cukinijos aliejuje puikiai stovi virtuvės spintelėje, nereikia nei šaldytuvo, nei rūsio.
Kokiuose patiekaluose galima panaudoti šį dievų maistą.
- Ant sumuštinių. Užtepkite skrudinta duoną pesto, padažu, paštetu ar kreminiu sūriu ir uždėkite ant viršaus cukinijų griežinėlių.
- Užkandžių lėkštėje kartu su alyvuogėmis, sūriu ar kumpiu.
- Naminės picos pagardinimui. Tik dėkite jau ant iškepusios picos.
- Pasmulkinus galima įdėti į baltos naminės duonos ar fokačią tešlą.
- Galima patiekti su kiaušiniene, omletu.
- Įmaišyti į salotas, makaronų patiekalus
Dėmesio! Lygiai taip pat galite džiovinti pomidorus. Irgi gaunasi nerealūs. Rinkitės slyvinius, kurie turi viduje mažiau drėgmės. Visas džiovinimo procesas lygiai toks pats kaip cukinijų. Beje į tą patį stiklainį galite dėti ir džiovintas cukinijas ir pomidorus. Atrodys labai spalvingai ir bus puiki valgoma dovana.
Džiovintos cukinijos aliejuje:
- 1 kg jaunų cukinijų
- 2 šaukštelių druskos
- Balto vyno acto (tinka ir obuolių)
- Vandens
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Supjaustykite cukinijas 0,5 – 1 cm storio griežinėliais, užberkite druska, išmaišykite ir palikite pastovėti kelias valandas, kad druska ištrauktų iš cukinijų skysčius.
Cukinijas gerai nuvarvinkite, sudėkite į vaisių džiovyklę ir džiovinkite apie 45 C tmperatūroje. Džiovinkite tol kol taps kaip guminės. Džiovinti tiek, kad taptų kaip čipsai nereikia.
Tada sumaišykite vandenį su actu tokiomis dalimis – 1 dalis vandens : 2 dalys acto ir užvirkite. Sudėkite dalį džiovintų cukinijų griežinėlių į verdantį acto ir vandens mišinį. Palaikykite 10 sekundžių ir išgriebkite. Taip padarykite su visomis likusiomis cukinijomis. Dedu dalimis tam, kad didelis cukinijų kiekis stipriai neatvėsintu acto ir vandens mišinio. Cukinijas gerai nuvarvinkite ir vėl dėkite į džiovyklę 45 C temperatūrai, bet šį kartą trumpesniam laikui, kad tik apdžiūtų drėgmė.
Išdžiuvusius cukinijų griežinėlius užpilkite alyvuogių aliejumi, gerai permaišykite, kad aliejus padengtų visas griežinėlių puses. Sudėkite į stiklainius, paspauskite cukinijas, kad daugiau tilptų ir užpilkite alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Laikykite tamsioje vietoje.
Jums taip pat gali būti įdomus ir kiti cukinijų receptai.
Komentarų nėra