Fazanas įdarytas migdolais – skanus, laukinieną primenantis paukštis.
Fazanas įdarytas migdolais:
- 1 fazano (~800g)
- 2 šaukštų sviesto
- 1 kiaušinio
- 3 šaukštų džiūvėsėlių
- 2 šaukštų migdolų plokštelių
- 3 šaukštų grietinėlės
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnio džiovinto peletrūno
Gaminimo eiga:
Fazaną įtrinkite druska, pipirais ir peletrūnu. Palikite 4-5 valandoms, kad pasimarinuotų.
Kiaušinio trynį su sviestu išsukite iki purios masės, sudėkite džiūvėsėlius, migdolus ir grietinėlę, įberkite druskos ir muskato. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į migdolų masę. Šia mase įdarykite fazaną ir ertmę užsiūkite. Suriškite fazano kojas ir sparnus (sparnelius priglauskite prie šonų ir apvyniokite fazaną kulinariniu siūlu).
Kepkite fazaną iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jei per anksti apskurs, pridenkite folija.
Patiekite su garuose virtais ir trumpai svieste pakepintais brokoliais ir paskrudintomis migdolų plokštelėmis.
Daug kur siūlo prieš kepant arba troškinant aprišti rūkytais lašinukais. Specialiai jų nedėjau, nes norėjosi pajausti gryną skonį, be to maniškis nebuvo visiškas kūdekšlis, matėsi nemažai riebaliukų. Fazano mėsa gan skoninga, todėl jai, kaip ir kitai laukinienai, tinka „stipresni” prieskoniai ir garnyrai.
(Šaltinis: knyga „Valgių enciklopedija”)
2 Comments
Odeta
2013-08-24 at 16:54O nebuvo sausas?
Laura
2013-08-25 at 13:56Ne, nes pats fazanas buvo riebokas, be to įdaras sviestinis 😉