Gražgarsčių salotos su avinžirniais – sočios, pikantiškos ir pilnos baltymų. Tinka vegetarams ir veganams. Lengvas receptas.
Gražgarsčių salotos su avinžirniais:
- ~300 g gražgarsčių
- 2 nedidelių morkų (tarkuotų per burokinę tarką)
- 1 nedidelio šiaudeliais pjaustyto agurko (1 ilgavaisio arba 2 trumpavaisių)
- 1 stiklinės virtų avinžirnių
Padažui:
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 šaukšto raudono vyno acto
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- 10 lašų tabasko padažo
- Druskos, maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Padažui viską sumaišykite ir palikite valandėlei pastovėti. Salotoms skirtus produktus sudėkite į lėkštę kaip nuotraukoje, užpilkite padažu.
(Salotos su avinžirniais iš nuostabios knygos „Vefa’s Kitchen”)
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau salotų receptų.
Komentarų nėra