Ilgas karštas sumuštinis. Prancūziška bagetė, mocarelos sūris, bazilikas ir jautiena yra tai ko reikia tobulam sumuštiniui.
Ilgas karštas sumuštinis:
- 1/3 stiklinės supjaustytų šviežių baziliko lapų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto balto vyno acto
- 1 ilgo prancūziško batono
- 170 g plonai pjaustyto Mocarelos sūrio
- 170 g plonai pjaustytos neriebios karšto rūkymo jautienos
- 2 riekelėmis pjaustyti slyviniai pomidorai
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Nedideliame dubenyje sumaišykite baziliką, aliejų ir actą. Atidėkite.
Perpjaukite batoną pusiau išilgai. Šaukšto pagalba išgremžkite apatinę batono pusę, palikdami 1 cm storio dugną. Į įdubą įdėkite griežinėliais pjaustyto pusę sūrio, visą jautieną ir visus pomidorus. Ant viršaus supilkite baziliko mišinį, pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite likusį sūrį ir viršutinę batono pusę. Suvyniokite į foliją.
Sumuštinį kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 -25 minutes. Patiekdami supjaustykite į keturias arba šešias dalis.
Sumuštinis puikus užkandis vakarėlių metu arba kelionėms.
Daugiau sumuštinių receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra