Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Ilgas karštas sumuštinis

Ilgas karštas sumuštinis - bulviukose.lt

Ilgas karštas sumuštinis. Prancūziška bagetė, mocarelos sūris, bazilikas ir jautiena yra tai ko reikia tobulam sumuštiniui.

Ilgas karštas sumuštinis:

  • 1/3 stiklinės supjaustytų šviežių baziliko lapų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto balto vyno acto
  • 1 ilgo prancūziško batono
  • 170 g plonai pjaustyto Mocarelos sūrio
  • 170 g plonai pjaustytos neriebios karšto rūkymo jautienos
  • 2 riekelėmis pjaustyti slyviniai pomidorai
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Nedideliame dubenyje sumaišykite baziliką, aliejų ir actą. Atidėkite.

Perpjaukite batoną pusiau išilgai. Šaukšto pagalba išgremžkite apatinę batono pusę, palikdami 1 cm storio dugną. Į įdubą įdėkite griežinėliais pjaustyto pusę sūrio, visą jautieną ir visus pomidorus. Ant viršaus supilkite baziliko mišinį, pabarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite likusį sūrį ir viršutinę batono pusę. Suvyniokite į foliją.

Sumuštinį kepkite iki 220C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 -25  minutes. Patiekdami supjaustykite į keturias arba šešias dalis.

Sumuštinis puikus užkandis vakarėlių metu arba kelionėms.

Daugiau sumuštinių receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply