Japoniški virtiniai „Gyoza” su kiauliena ir kopūstais – paprasta pagaminti, juo labiau tešlos nereikia minkyti ir kočioti. Įdarų internete taip galite rasti įvairių 🙂
Receptūrą surašiau tokią kaip knygoje. Virtinių lakštelių pakuotėje buvo daugiau nei 24 vnt., tad jei rasite pirkti tokius pačius lakštelius (nuotrauką pamatysite žemiau) – įdaro kiekį padidinkite dar kokiu trečdaliu.
Japoniški virtiniai „Gyoza” su kiauliena:
- 24 „Gyoza” koldūnų tešlos lakštelių (pirkau šaldytą)
- 100 g kininio kopūsto (žaliosios dalies)
- 2 svogūnų smulkintų svogūnų laiškų
- 115 g maltos kiaulienos
- 1 cm ilgio imbiero
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1 šaukštų japoniško sojų padažo
- 2 šaukštelių „Mirin” (japoniško saldaus vyno)
- Žiupsnelio maltų baltų pipirų
- Druskos
Patiekimui:
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
- Šlako skrudintų sezamų sėklų aliejaus
Gamybos eiga:
Atsišildykite virtinių tešlą, jei nusipirkote šaldytą. Patarimas: kol gaminsite virtinius, tešlą visą laiką laikykite uždengę drėgnu rankšluostėliu, kad nedžiūtu. Tešla labai greitai džiūsta ir lankstant virtinius paskui lūžinėja.
Įdarui smulkiai supjaustykite kininio kopūsto lapus (žaliąsias dalis) ir sumaišykite su malta kiauliena, smulkintais svogūnų laiškais, imbieru, česnaku, sojų padažu, „Mirin”. Pagardinkite įdarą druska ir pipirais.
Dėkite ant delno tešlos apskritimą, o į jo vidurį arbatinį šaukštelį įdaro. Aptepkite tešlos kraštus trupučiu vandens. Sulenkite tešlos lapelius per vidurį ir užspausdami kraštus suformuokite pusmėnulį. Kaip gražiai užlankstyti „Gyoza” virtinius rasite panaršę Youtube kanale. Virtinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Aš virtinius dar pridengiau maistine plėvele, kad labai nedžiūtų, nes virtinius pirmą karta dariau laaaabai lėtai 🙂
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Pridėkite į keptuvę virtinių tiek kiek tilps, palikdami tarp jų mažus tarpus, ir kepkite kol virtinių dugneliai gražiai apskrus (vartyti nereikia). Įpilkite į keptuvę 3 mm vandens ir uždengę keptuvę dangčiu, troškinkite ant mažos kaitros 6 minutes arba tol kol matysite kad jie išvirė. Jei troškinant pritrūksite vandens, įpilkite šlakelį.
Prieš patiekiant pabarstykite virtinius svogūnų laškais ir pašlakstykite sezamų aliejumi.
Virtinius galite valgyti mirkydami į sojos ar chilli sweet padažus.
Japoniški virtiniai „Gyoza” su kiauliena ir kopūstais iš knygos „Azijos virtuvė žingsnis po žingsnio”
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra