Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai

Saldus čili padažas padažas (Chilli sweet)

Saldus čili padažas padažas (Chilli sweet) - bulviukose.lt

Padažui reikės:

  • 8 čili pipirų
  • 4 skiltelių česnako
  • 360 ml vandens
  • 120 ml balto vyno acto
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštų vandens

Gaminimo eiga:

Pipiriukus perpjaukite išilgai, išimkite sėklas. Stenkitės neišimti membranų, laikančių sėklas, nes tai jos duoda visą aštrumą pipirui, o ne sėklos, kaip daug kas mano.

Pipirus ir česnako skilteles sukapokite, dar pasmulkinkite smulkintuvu. Sudėkite į puodą pipirų ir česnakų masę, supilkite vandenį, balto vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą, užvirkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Masę galite dar kartą pertrinti smulkintuvu.

Krakmolą sumaišykite su 2 šaukštais vandens ir įmaišykite į padažą. Užvirkite, supilstykite į sterilius indelius ir užsukite steriliais dangteliais.

P.S. Padažas nenusileidžia pirktiniams. Tinka rytietiškiems patiekalams gardinti, galima naudoti kaip marinatą, padažą salotoms, praskiedus aliejumi.
Čiliukus galite dėti ir su sėklomis, galite išvirtą padažą pertrinti per sietelį. Vieną partiją pertryniau, kitą ne. Pertrinta gavosi švelnesnio skonio, nepertrinta aštresnė, bet gražesnė, dėl padaže plaukiojančių čiliukų gabaliukų. Pipirų kiekį galite koreguoti pagal tai ar aštriau mėgstate ar ne ir pagal pipirų rūšį 😉

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

18 Comments

  • Reply
    Vita
    spalio 14, 2013 at 5:42 pm

    O kiek padažo išeina iš 8 pipiriukų?

  • Reply
    Laura
    spalio 14, 2013 at 7:54 pm

    Apie 700 ml.

  • Reply
    Jurga
    spalio 29, 2013 at 7:10 pm

    bandysiu! o galima pakeisti kukuruzu krakmola i bulviu?

  • Reply
    Laura
    spalio 30, 2013 at 9:35 pm

    Jurga, deja ne 😉 Jei nusipirksit kukurūzų krakmolo jis ir vėliau pravers, aš su juo sėkmingai tirštinu padažus, dedu į kepinius.

  • Reply
    Jurga
    lapkričio 2, 2013 at 4:44 pm

    vis vien padariau su bulviu, neva gerai 😀 bet kitasyk zinosiu ir nusipirksiu tinkama 😉

  • Reply
    Laura
    lapkričio 2, 2013 at 6:05 pm

    Jurga, skoninių savybių tikrai nepakeis bulvių krakmolas, aš tik dėl konsistencijos bijau 😉 Bet jei viskas gerai, tai super 😉

  • Reply
    Audrius
    lapkričio 13, 2013 at 7:47 pm

    Išbandyta (paragauta) ir užkeltas ant pirmos vietos laiptelio! Liuxas, rekomenduoju 🙂 !

  • Reply
    Rima
    rugsėjo 7, 2014 at 4:33 pm

    Tobulas padažas. Dariau jau du kartus. Rekomenduoju 🙂

  • Reply
    Jūratė
    rugsėjo 17, 2014 at 1:39 pm

    Superinis.

  • Reply
    » Blog Archive » Jūros gėrybės su avokadų, pomidorų salotėlėmis ir naminiu saldžiu čili padažu - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    gruodžio 15, 2014 at 10:59 am

    […] Jūros gėrybes valgėme su naminiu saldžiu čili padažu. […]

  • Reply
    Asta
    spalio 2, 2015 at 11:16 am

    Super padaziukas!Tik laikyti,kazin galima kambario temperaturoje,ar saldytuve geriau?

  • Reply
    Laura
    spalio 2, 2015 at 1:41 pm

    Aš rūsyje laikau. Bet manau kambaryje per žiemą išstovėtų 😉

  • Reply
    Loreta
    lapkričio 3, 2015 at 2:15 pm

    Liuks ir su bulviu krakmolu !

  • Reply
    Eglė
    rugpjūčio 28, 2016 at 8:52 am

    Klausimas – 8 pipirai, kiek čia gali būt gramų? Kokias proporcijas imti, kai maniškiai – apie 10 cm, pagal nuotrauką man pasirodė, kad jūsų naudoti pipirai – mažesni.

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 28, 2016 at 10:01 am

    Nuotraukoje pipiras maždaug sprindžio dydžio, jūs ir naudokit tuos 10cm ilgio pipirus 8 vnt.

  • Reply
    Eglė
    rugsėjo 15, 2016 at 4:02 pm

    Pabandžiau su bulvių krakmolu. Labai geras.

  • Leave a Reply