Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Sūris ir varškė

Virtiniai su varške ir svogūnais

Virtiniai su varške ir svogūnais receptas

Virtiniai su varške ir svogūnais – tik mėgstantiems svogūnus! Sibirietiškas receptas.

Tešlai reikės:

  • 3 stiklinės miltų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 ir 1/2 stiklinės verdančio vandens
  • Nepilno šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 500 g 9 % varškės
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • Druskos

Padažui:

  • Kelių šaukštų sviesto
  • Kelių šaukštų grietinės
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.

Kočiokite kai tešla praauš.

Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Pagardinkite druska.

Suformuotus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite nuo virtinių iškilimo į viršų tris minutes.

Padažui ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę ir užkaitinkite. Stenkitės, kad padažas neužvirtų, o tik gerai įkaistų. Pagardinkite druska.

Virtiniai su varške ir svogūnais patiekiami su sviesto – grietinės padažu.

Jums taip pat gali patikti virtiniai su plaučiais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Virtiniai su varške ir svogūnais

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI