Virtiniai su varške ir svogūnais – tik mėgstantiems svogūnus! Sibirietiškas receptas.
Tešlai reikės:
- 3 stiklinės miltų
- 3 šaukštų aliejaus
- 1 ir 1/2 stiklinės verdančio vandens
- Nepilno šaukštelio druskos
Įdarui:
- 500 g 9 % varškės
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- Druskos
Padažui:
- Kelių šaukštų sviesto
- Kelių šaukštų grietinės
- Druskos
Gaminimo eiga:
Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.
Kočiokite kai tešla praauš.
Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniu ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Pagardinkite druska.
Suformuotus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite nuo virtinių iškilimo į viršų tris minutes.
Padažui ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę ir užkaitinkite. Stenkitės, kad padažas neužvirtų, o tik gerai įkaistų. Pagardinkite druska.
Virtiniai su varške ir svogūnais patiekiami su sviesto – grietinės padažu.
Jums taip pat gali patikti virtiniai su plaučiais.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Nerealiai skanu su virtiniais patiekti sūdytos lašišos arba upėtakio. Tik nepamirškit pabarstyti krapukais!
Komentarų nėra