Jaunų burokėlių ir morkų salotos pagardintos saldžiarūgščiu balzamiko ir medaus padažu.
Jaunų burokėlių ir morkų salotos:
- ~5 jaunų nedidelių burokėlių
- ~5 nedidelių šviežių morkyčių
- 1 šaukštelio garstyčių
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų balzaminio acto
- 2 šaukštų aliejaus (naudojau linų sėmenų)
- 0,5 šaukštelio medaus
- 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų (galima dėti kokias mėgstate)
Gaminimo eiga:
Morkas ir burokėlius nuskuskite ir nulupkite. Supjaustykite arba sutarkuokite.
Padažui visus produktus sumaišykite.
Salotas sumaišykite su padažu ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui.
Šios ankstyvos vasaros salotos gali būti gardinamos įvairiomis kepintomis sėklomis ir riešutais. Taip pat tinka įvairūs sūriai. Galite valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą.
(Šaltinis: Septyni Dalios virtieniai)
Jums gali patikti
Komentarų nėra