Jautienos didkepsnis su daržovėmis ir marinuotais svogūnais.
Reikės:
- 2 jautienos T-bone kepsnių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Marinuotiems svogūnams reikės:
- 1 raudonojo svogūno
- Šlakelio citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Cukraus
- 1 šaukštelio smulkintų petražolių
Taip pat reikės:
- 2 saujų nuskabytų lapinių kopūstų lapų
- 1 kaliaropės
- 1 dumplainio
- Lydyto sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Jautienos kepsnius dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite kepsnius ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Pagardinkite svogūnus, druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis. Pagniaužykite svogūnus, kad suminkštėtų ir ištirptų druska su cukrumi. Įmaišykite petražoles. Palaikykite pusvalandį, kad pasimarinuotų.
Lapinius kopūstus, pasmulkintą dumplainį ir nuluptas ir griežinėliais pjaustytą kaliaropę apkepkite su sviestu.
Jautienos didkepsnis su daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš mėsos.
Komentarų nėra