Jautienos kepsnys su brokoliais, ančiuviais, burokėliais – subtilus ir skanus derinys, kurį sujungia maža žuvelė – ančiuvis.
Jautienos kepsnys su brokoliais:
- 2 jautienos kepsniukų (nugarinės arba išpjovos)
- 3 skiltelių česnako
- 3 sūdytų ančiuvių filė
- 0,5 aitriosios paprikos (jos miltelių)
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1,5 stiklinės brokolių žiedynų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 pailgo burokėlio
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Brokolius blanširuokite sūdytame vandenyje (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu).
Česnako skilteles ir aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, ančiuvius susmulkinkite. Česnakus, papriką ir ančiuvius kepinkite su sviestu, kol česnakas suminkštės, sudėkite blanširuotus brokolių žiedynus ir maišydami kepkite, kol jie sušils.
Iš burokėlio išilgai išpjaukite 2 juostas ir pakepinkite iš abiejų pusių keptuvėje, kurioje kepė kepsniai. Burokėlio likučius sunaudokite kitiems patiekalams.
Vietoj padažo naudojau sviestą su prieskoninėmis žolelėmis. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, šakute sutrinkite su smulkintomis žolelėmis. Dėkite ant maistinės plėvelės ir suformuokite ritinėlį. Ritinėlį įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks, išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų.
Jums taip pat gali būti įdomus jautienos kepsnio su alaus – sūrio padažu receptas.
Komentarų nėra