Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai/ Sūris ir varškė

Jautienos kepsnys su alaus – sūrio padažu

Jautienos kepsnys su alaus - sūrio padažu - bulviukose.lt

Jautienos kepsnys su alaus – sūrio padažu ir brokolių bei portobello grybų garnyru.

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto sviesto

Padažui reikės:

  • 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 stiklinės smulkia tarka tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/4 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 0,5 nedidelio brokolio
  • 1 portobello grybo
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 4 šaukštų stipraus jautienos sultinio

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti įdėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.

Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Prieš patiekiant, brokolius apkepkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite druska.

Grybą supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais.

Supilkite į lėkštes padažą, dėkite jautienos kepsnius, palaistykite juo stipriu jautienos sultiniu. Sudėkite brokolius ir grybus.

Jautienos kepsnys su alaus – sūrio padažu puikiai derės su šaltu alumi 🙂

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI