Jautienos nugarinės tartaras su orkaitėje keptomis bulvytėmis ir keptu kiaušiniu.
Reikės:
- 200 g brandintos jautienos nugarinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
- 1 šaukšto smulkinto mėlynojo svogūno
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio Vorčesterio padažo
- 1 šaukšto smulkintų gražgarsčių
Kiaušiniams:
- 2 kiaušinių
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos
Bulvytėms:
- Kelių nedidelių bulvių
- Šlakelio aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 1 nedidelio rauginto arba marinuoto agurko
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais ir dar pakapokite peiliu. Sumaišykite mėsą su garstyčioms, svogūnais, aliejumi, Vorčesterio padažu, gražgarstėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Skilteles dubenyje sumaišykite su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Sudėkite skilteles į kepimo popieriumi išklotą skarda ir kepkite iki 180 °C įkatintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Agurką supjaustykite plonais griežinėliais.
Kiaušinius iškepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska.
Jautienos nugarinės tartaras patiekiamas su keptu kiaušiniu, raugintu agurku ir keptomis bulvytėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra